Πληροφορίες

Η Ολυμπιάδα προσφέρεται για όμορφες διακοπές, με καθαρές θάλασσες, περιπάτους.


Η Ολυμπιάδα βρίσκεται στην βορειοανατολική πλευρά της Χαλκιδικής.

Είναι ένα πανέμορφο και γραφικό χωριό σε απόσταση μόλις 95χλμ από την Θεσσαλονίκη. Είναι χτισμένη κατά μήκος μιας όμορφης παραλίας.

Συνδυάζει την ομορφιά των καταπράσινων βουνών με τις μαγευτικές παραλίες (Γαλάζια σημαία 2017).Κύριος Ναός είναι αυτός της Αγίας Κυριακής. Η εκκλησία εορτάζει στις 07 Ιουλίου με εκδηλώσεις. Με αφορμή τον εορτασμό πραγματοποιείται και η εορτή του Μυδιού. Περίπου στα 700 μέτρα βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος των Αρχαίων Σταγείρων, η γενέτειρα του φιλόσοφου Αριστοτέλη, ο οποίος αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες.

Η περιοχή προστατεύεται από το πρόγραμμα Natura 2000.Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα τοπία και να κολυμπήσουν στις παραλίες που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το όμορφο χωριό, όπως η Συκιά, ο Κεφαλάς, η Πρώτη Αμμουδιά, η Βίνα, η Ζούγκλα και η Γουργουρού.

Η Ολυμπιάδα προσφέρεται για όμορφες διακοπές, με καθαρές θάλασσες, περιπάτους, και φυσικά υπάρχει ποικιλία επιλογών για φαγητό, καφέ και ποτό.

Απίστευτες, μοναδικές παραλίες της Ολυμπιάδας

Η παραλία της Ολυμπιάδας εκτείνεται για 700 μέτρα κατά μήκος ολόκληρου του χωριού, ενώ συνεχίζεται για περίπου 1 χλμ μέχρι τα όρια του οικισμού, όπου συναντά την Χρυσή Ακτή. Η θάλασσα είναι ρηχή περίπου στα πρώτα 50μ από την ακτή και έπειτα βαθαίνει.

Στην παραλία της Ολυμπιάδας ο επισκέπτης μπορεί να βρει και οργανωμένα τμήματα από beachbar με ξαπλώστρες, αλλά και ελεύθερα σημεία, όπου μπορεί να απολαύσει το μπάνιο του.

xrisi-akti
Παραλία Χρυσή Ακτή

Είναι η πρώτη μεγάλη αμμουδιά μετά τον Σταυρό, στο βορεινότερο τμήμα του Δήμου Αριστοτέλη. Είναι οργανωμένη, εκτείνεται σε μεγάλο μήκος και δεν ξεχωρίζει γεωγραφικά από την παραλία του οικισμού της Ολυμπιάδας. Η θάλασσα είναι ρηχή και έχει θέα στο νησάκι Καυκανάς.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΜΜΟΥΔΙΑ
Παραλία Πρώτη Αμμουδιά

Θαυμάσια θέα στο τείχος της αρχαίας ακρόπολης των Σταγείρων. Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τον πλούσιο ίσκιο που χαρίζουν τα πεύκα. Η παραλία είναι οργανωμένη και το βάθος της θάλασσας αυξάνεται απότομα στα 10μ από την ακτή. Είναι η πρώτη παραλία με εύκολη πρόσβαση στον δρόμο Ολυμπιάδας-Στρατωνίου, εξού και το όνομα.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΕΦΑΛΑΣ
Παραλία Κεφαλάς

Μικρή παραλία με γαλαζοπράσινα νερά στα βράχια κάτω από τον αρχαιολογικό χώρο των Σταγείρων, από τη νότια πλευρά της μικρής χερσονήσου. Η πρόσβαση είναι εύκολη, μέσω μονοπατιού από την Πρώτη Αμμουδιά. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και η θάλασσα έχει μέτριο βάθος.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΙΝΑ
Παραλία Βίνα

Σε απόσταση μικρότερη των 2 χιλιομέτρων από την Ολυμπιάδα βρίσκεται η παραλία της Βίνας. Είναι η μεγαλύτερη από τις παραλίες της περιοχής αυτής, και είναι άρτια οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες, αποδυτήρια, ντους κ.α. Η θάλασσα είναι ρηχή και η συστάδα των πεύκων δημιουργεί μια πλούσια σκιά στην πίσω πλευρά της παραλίας. Λειτουργεί και ταβέρνα.

zougla
Παραλία Ζούγκλα

Ένας μικρός κατηφορικός χωματόδρομος οδηγεί στην όμορφη, μικρή και στενή αμμουδιά της Ζούγκλας. Η θάλασσα είναι ρηχή. Λόγω της τοποθεσίας της ο διαθέσιμος χώρος στάθμευσης για τα αυτοκίνητα είναι αρκετά περιορισμένος.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΟΥΡΓΟΥΡΟΥ
Παραλία Γουργουρού

Μεγάλη παραλία με ψιλή, ξανθιά, άμμο και ρηχά νερά ιδανική για παιδιά, ιδιαίτερα στο νότιο άκρο της, δίπλα στους μικρούς βράχους που την οριοθετούν. Οι συστάδες των πεύκων προσφέρουν πλούσια σκιά. Η θάλασσα είναι πολύ ρηχή. Στη βόρεια πλευρά της υπάρχει οργανωμένος χώρος παραθερισμού για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΙΑΒΟΡΒΟΡΟ
Παραλία Διαβόρβορο

Η δεύτερη από τις τρεις κρυφές αμμουδιές της περιοχής Ζέπκος. Δύο χιλιόμετρα χωματόδρομου από το Βασιλίτσι και 5 χλμ. από το Ζέπκο χρειάζονται για να βρεθείτε στον γαλαζοπράσινο παράδεισο του Διαβόρβορου. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και το βάθος της θάλασσας είναι μέτριο.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΡΜΑΡΙ
Παραλία Μαρμάρι

Η τελευταία από τις τρεις κρυφές αμμουδιές της περιοχής Ζέπκος. Μακρινή και εξωτική παραλία. Ο δρόμος που οδηγεί στο Μαρμάρι είναι σχετικά βατός, η απόστασή του από την κατασκήνωση Ζέπκο ξεπερνά τα 10 χλμ. και θα χρειαστείτε σχεδόν μισή ώρα προσεκτικής οδήγησης ως εκεί. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη. Η θάλασσα είναι ρηχή.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΑΣΙΛΙΤΣΙ
Παραλία Βασιλίτσι

Η πρώτη από τις τρεις κρυφές αμμουδιές της περιοχής Ζέπκος με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και χοντρή, ξανθιά, άμμο. Η θάλασσα είναι ρηχή και η παραλία είναι στεφανωμένη από πεύκα. Ο κατηφορικός δρόμος προς την παραλία είναι κακοτράχαλος, γι’ αυτό προτιμήστε να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας στον κεντρικό δρόμο. Η απόσταση από την κατασκήνωση στο Ζέπκο είναι περίπου 3 χιλιόμετρα.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΥΚΙΑ
Παραλία Συκιάς

Μικρή,πανέμορφη, χρυσαφένια παραλία που στεφανώνεται από πεύκα που αγγίζουν την θάλασσα. Βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον αρχαιολογικό χώρο των Σταγείρων, της γενέτειρας του μεγαλύτερου φιλόσοφου της ελληνικής ιστορίας του Αριστοτέλη και δίπλα από το λιμανάκι της Ολυμπιάδας. Έχει χοντρή χρυσαφένια άμμο που δεν κολλάει στα πόδια, και εγκαταστάσεις ντους. Δεν είναι οργανωμένη και η θάλασσα έχει μέτριο βάθος. Μπορείτε να πάτε με τα πόδια από την Ολυμπιάδα, αφού η απόστασή της από τον οικισμό είναι λιγότερο από 500 μέτρα.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΖΕΠΚΟ
Παραλία Ζέπκο

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε έκταση παραλία της περιοχής. Δεν έχει οργάνωση με ομπρέλες και ξαπλώστες. Η θάλασσα έχει μέτριο βάθος. Υπάρχουν ιδιοκτησίες συλλόγων κι έτσι υπάρχουν περιφράξεις σε ορισμένα σημεία. Διαθέτει δύο εισόδους από τον κεντρικό δρόμο Ολυμπιάδας-Στρατωνίου. Η βόρεια απέχει περίπου 6 χλμ από την Ολυμπιάδα και η νότια οδηγεί στον οργανωμένο χώρο κατασκήνωσης (camping) των κατοίκων του χωριού Στρατονίκη. Από αυτό ακριβώς το σημείο και δίπλα από τις παραθαλάσσιες καλύβες για τις βάρκες (σύρματα) ξεκινάει και ο βατός χωματόδρομος για τα μυστικά της χερσονήσου, τις παραλίες Βασιλίτσι, Διαβόρβορο και Μαρμάρι.

Μεγάλη παραλία με ψιλή, ξανθιά, άμμο και ρηχά νερά ιδανική για παιδιά, ιδιαίτερα στο νότιο άκρο της, δίπλα στους μικρούς βράχους που την οριοθετούν.